Tuesday, December 25, 2007

Прави ъгли и криви пространства

Прави ъгли и криви пространства се изнизват покрай надеждата за безкрай. Заобикалят я, образувайки форми на самосъжаление, предизвикано от прекалената монотонност на положението, чиито главни герои единствено се сменят.
Прави ъгли и криви пространства играят на криеница в съзнанието, гонят се с разума и сърцето. Създават кръговрат от емоции, чийто център е безсилието. Торнадо от чувства, в чието око съм аз. В заблуждаващата тишина и привидното спокойствие. В оглушителното мълчание на неосъществените погледи. В началото на края и края на цялото.

***

Прави ъгли и криви пространства царуват във странство. Измарят, събарят, преследват, изчезват. Обичат и мразят, сънуват и лазят.

Прави ъгли и криви пространства във странство живеят във мен. Прави ъгли и криви пространства живеят ден за ден, отделно от мен.
Прави ъгли и криви пространства се боричкат пиянски, неизтрезнели от спомена за теб. Блeнуват, мечтаят, отново вещаят... невъзможния ден. Катерят се, падат, лазят и стават. Изправят се в миг изтощен. Не могат отдолу нагоре да гледат в безкрайния мрак изтънен.

Прави ъгли и криви пространства между редовете от бели лалета изписват смисъла на битието.

Сред прави ъгли и криви пространства събуждам се пак. Не мога, не искам да зная безкрая без техния смислен покой. Блeнувам, мечтая, отново вещая... невъзможния ден.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home